Occupy hacklab – yritysten ja hakkerien välinen yhteistyö

Muutama viikko sitten yksinkertainen postaukseni LinkedIn:ssä Tampereen Hacklabista meni viraaliksi ja sain noin 16 000 lukukertaa ja kymmeniä kommentteja. Keskustelussa syntyi ajatuksia ja ilmeni tarpeita saada yritykset ja paikallinen hacklab linkittymään paremmin keskenään. Tästä inspiroituneena päätin tehdä asialle jotain.

Tapaaminen Tampereella laajalla rintamalla

Avoimella kutsulla pyysin kiinnostuneita ihmisiä pohtimaan sitä miten hacklabit ja yritykset voidaan linkittää paremmin toimimaan yhdessä. Kokoonnuimme 30.3. Finlaysonille mahtaviin tiloihin. Aloitin kokoonkutsujan roolissa pitämällä alustuksen aiheeseen, jonka jälkeen nopeasti siirryttiin keskustelevaan käsittelyyn. Tapaaminen striimattiin Youtubeen. Paikalla oli startupien, elinkeinokehityksen (Tredea), alueen (Pirkanmaan liitto) ja eri toimialojen edustajia. Vieraita oli tullut Turusta asti. Lisäksi youtube chatin kautta osallistui hacklab aktiiveja ympäri Suomea. Parin tunnin mittainen tallenne tapahtumasta löytyy Youtubesta.

Lopputulokset

Välittömästi syntyi tuotoksia. Yksi hacklab aktiivi rakensi Suomen Hacklabeille ryhmän LinkedIniin.  Hacklabien tulee olla siellä missä yrittäjät ovat. Samainen aktiivi alkoi selvittelemään eri hacklabien aktiivisuutta blogautuksissa ja viestinnässä. Viestintä nähtiin yhtenä isoimpana asiana tässä vaiheessa. Yrityksillä ei ole tietoa hacklabeista saati siitä mitä niissä tehdään ja miten ne toimivat. Muutamat tahot (minä mukaan lukien) alkoi tekemään suunnitelmaa isommasta “operaatiosta”, jossa hacklabit, yritykset ja API-talouden yhteisö (APIOps) saatetaan yhteen.

Jatkot – vierailu Tampereen Hacklabiin

Keskustelu jatkuu Slackissa, johon pääset mukaan helposti.  Seuraava kokoontuminen Tampere hacklabissa 23.5.2017. Tilaisuuden tarkoitus on tarjota eri osapuolille mahdollisuus tutustua Tampereen hacklabiin. Samaisessa tilaisuudessa käsitellään myös tehty työ ja suunnitelmaa tai ajatuksia siitä. Parhaassa tapauksessa meillä on tarjota “pommi” siitä miten hacklabit ovat mukana nostamassa konepajateollisuutta mukaan digitalisaation aaltoon.

Ilmoittautaudu mukaan eventbriten kautta. Tapahtuman kuvausta täydennetään vielä myöhemmin, mutta kannattaa varata paikka heti!

 

Jätä kommentti